Zalm hamburgers recept



Zalm hamburgers zijn gezonder dan hun broertjes van vlees. Hamburgers van zalm bevatten namelijk vitamine D, een vitamine die alleen voorkomt in vette vis (en het lichaam kan het ook aanmaken na blootstelling in zonlicht). Hamburgers zijn een grote trend binnen de 'Food sector'. Ze komen in allerlei soorten en maten. Recepten voor hamburgers op basis van vis zag ik nog niet zo vaak langskomen, vandaar hierbij mijn gezonde zalmburger. Frisse, lichte smaken en een heerlijke pesto op basis van spinazie!

Naast de gezonde zalm zitten er ook bonen in de burger (vol eiwitten en vitamines!) en spinazie (ijzer en calcium!) en avocado (met vitamine E goed voor je huid). Onderstaand recept is voldoende voor 4 lekker grote hamburgers.


 Wat heb je nodig? 

4 Italiaanse bollen (Ik koos de half volkoren variant)
500 gr zalmfilet
1 el. kappertjes
1 el. mosterd
1 el geroosterde pijnboompitjes
4 zilveruitjes (klein gehakt) 
1 avocado
1 klein pakje crème fraîche
200 gr cannellinibonen
2 handen verse spinazie
1 handje verse rucola
100 gr verse geitenkaas (zacht)
1 scheutje olijfolie
zout en peper naar smaak
Ketchup

Hoe maak je het?

1) Snij de zalm in stukken. Was de bonen in koud water en spoel ze af. 

2) Maal 1 handje spinazie (gewassen natuurlijk) in de staafmixer of in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Voeg hier daarna de mosterd, de bonen, de zalm, peper en zout toe en maal deze ingrediënten tot een fijne massa.

3) Verdeel de zalmmassa in 4 delen en maak van elk deel een bal. Sla de bal plat in je handen en maak er een hamburger schijf van. Schroei de hamburgers op hoog vuur dicht en draai vervolgens het vuur zachter. Bak de hamburgers in 8/10 minuten gaar.

4) Tijd voor de spinazie pesto! Neem een handje vol spinazie, laat een paar spinazie bladeren over,  en maal de spinazie zo fijn mogelijk. Voeg de vervolgens geitenkaas en de geroosterde pijnboompitjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

5) Snij de bolletjes door midden en rooster ze kort in de oven onder de grill zodat ze knapperig zijn. Besmeer de binnenkant van de bolletjes met pesto. Pak een onderste helft van een bolletje en leg de hamburger erop. Doe een paar kleine toefjes crème fraîche op de burger, en leg vervolgens wat spinazieblaadjes, wat rucola blaadjes, een paar avocado reepjes, kappertjes, zilveruitjes en een klein beetje ketchup op de burger. Leg vervolgens de bovenkant van het bolletje op de burger. Herhaald dit voor de andere burgers.

Geniet ervan!



Reacties

  1. Mmmmm, ik hou van zalm. Goed idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, dit lijkt me heel erg lekker om eens te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit lijkt mij erg lekker! Ik denk dat ik dit wel een keer wil gaan maken, alleen dan wel wanneer mijn vriend er niet is of als lunch ofzo, want die houdt niet zo van vis.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik begin echt al helemaal te watertanden, klinkt super lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit zit er echt heerlijk uit!! Dit recept zal ik zeker onthouden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er erg lekker uit. Ik hou zo van zalm<3

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke, originele burger! Ik eet zelf geen vis maar fijn recept!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts